header banner
Default

What is the most popular television show? | DogZine


Table of Contents

  Dieren op TV, we zijn er bijna allemaal dol op, en zeker op honden. In Amerika, waar hondenliefde zelfs af en toe absurde vormen aanneemt, domineren de honden dan ook sterk de lijstjes met de meest populaire TV-dieren. Deze TV-honden blijken ook heel vaak bij Amerikanen de liefde voor dieren te hebben aangewakkerd.  Het merendeel zo tussen de leeftijd van 5 en 10 jaar.

  Opvallend ook, het zijn vooral de klassiekers die we terug zien komen als populaire honden. Top of the list is Scooby-Doo, die in de VS al sinds 1969 op TV is (bij ons wat korter).  Snoopy, het eigenwijze hondje uit “Peanuts” staat op nummer 2. Bij ons wel op TV geweest, maar minder vaak.

  De lijst bestaat verder uit “Lassie”, uit de gelijknamige films, “Toto”  uit de Wizard of Oz (de oorspronkelijke versie), dan is er even ruimte voor een kat (Garfield), en daarna doet “Beethoven” weer mee, de bekende Sint Bernhard.

  Niet elke hond is even bekend bij ons, Old Yeller is al van wat langer geleden, maar “Lady” uit “Lady en de Vagebond”kennen we weer wel. En dan de rest van de hondenlijst:

  • Marley (“Marley and Me”)
  • Clifford the Big Red Dog (“Clifford”), hier vrijwel onbekend
  • Scrappy (“Scooby-Doo”)
  • George (“Curious George”) hier vrijwel onbekend
  • Wilbur (“Charlotte’s Web”) hier vrijwel onbekend
  • Astro (“De Jetsons”)
  • Hooch (“Turner en Hooch”)
  • Buddy (“Air Bud”)
  • Pongo (“101 Dalmatiërs”)

  We zijn benieuwd welke honden hier zoveel indruk hebben achtergelaten op ons netvlies en TV-scherm. Noem de namen op onze Facebookpagina bij dit bericht, en dan organiseren we binnenkort onze eigen BeNeLux-verkiezing…

  Een paar ideetjes:  Max uit "Jake en de Fatman", Flossie  - de teckel van Lydie van der Ploeg in de televisieserie Zeg eens A, Rex – de Duitse herder uit de serie Commissaris Rex, Whisky Flodder - de bouvier van de familie Flodder, of Samson – uit de Vlaamse kindertelevisieserie Samson en Gert.  Maar vul gerust aan via Facebook.

  Sources


  Article information

  Author: Kathleen Pearson

  Last Updated: 1704170042

  Views: 796

  Rating: 4.7 / 5 (50 voted)

  Reviews: 98% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Kathleen Pearson

  Birthday: 1926-04-06

  Address: PSC 3841, Box 3256, APO AP 09771

  Phone: +3867111018196715

  Job: Journalist

  Hobby: Rock Climbing, Dancing, Baking, Horseback Riding, Astronomy, Meditation, Painting

  Introduction: My name is Kathleen Pearson, I am a strong-willed, lively, Determined, talented, dear, unyielding, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.